HTML

HTML doboz

Nímáy és az Ő könyökficama

Vettünk egy kölyök berni pásztor kutyát, az Ő neve Nímáy. 12 hetes korában szembesültünk azzal a ténnyel, hogy genetikai rendellenességgel született. A Mi kis történetünket osztom meg Veletek, hogy tanuljatok az esetünkből, és azért hogy ez mással ne történhessen meg, mert egy kiskutya élete mindennél fontosabb, Nekünk :-)

Friss topikok

  • bilberranch: ITT VÉGE A TÖRTÉNET? most 2013. február.23 van. Hogyan folytatódik? (2013.02.23. 16:42) Nímáy Nímáy Nímáyka...
  • bilberranch: Tisztelt Blog tulajdonos! Nagyon szeretném, ha azt is kiírná, hogy a kutyus kitől származik, mert ... (2013.02.23. 14:46) Tél, hó, jégnasi....
  • Nímáy Gazdája: :-) esetleg az ellenkező oldalon :-) Köszönjük. (2012.01.13. 10:50) A nagy műtét, és ami utána történt.
  • Nímáy Gazdája: Köszönjük szépen. Megírom, hogy mi volt holnap :-) (2011.12.29. 21:25) Utazások

2013.02.24. 10:32 Nímáy Gazdája

Változások. Reagálás.

Kedves Mindenki,


Nagyon régen nem jelentkeztem és hála a jó égnek Nimáy is jól van.

Kaptam egy bejegyzést és levelet is, ami kér, hogy nevezzem meg azt a tenyésztőt, akitől vettük a kutyust, mert a blogom a többi Kiskusfélegyházán lévő tenyésztőre nézve hitelrontás.

Nem azért írtam a blogot, hogy hitelrontással vádoljanak meg, hanem azért mert kérem alásan ha velünk megtörtént akkor mással is megtörtéhet, és ezzel csak fel akarom hívni a figyelmet egy olyan jelenségre amivel egyre több orvos találkozott a MI esetünk óta - pedig azt mondták hogy ők még ilyet nem láttak bernipásztor kutyáknál. Többen ma is vakarják a fejüket ha találkoznak Nímáyal.

A szomorú az egész történetben hogy ÉN TÁJÉKOZTATTAM A TENYÉSZTŐT, sőt még az ÁLLATORVOST IS! Az egyik azt mondta, hogy nem hatóság Ő nem tud mit tenni, a másik meg azt mondta hogy vigyem vissza a kutyát. Akkor már túl voltunk az első műtéten és nem volt szívem agyoncsapatni a kutyámat. Azóta az a bizonyos tenyésztő nem reagált sem levélre sem telefonra. Én megtettem mindent hogy a tudomására hozzam, hogy baj van a kutyáikkal és ki kell venni a fedeztetésből a kutyákat!!! De az állatorvosnak sem érdeke elveszteni egy tenyésztőt, aki - csak halkan megjegyzem! - látnia kellett hogya kutyák lábaival valami nagyon nincsen rendben.

Válaszolva a kérdésre, a nővekedési státuszban onnan lehet észrevenni, hogy a kutyussal baj van, hogy amikor velem szemben állt Nímáy nem voltak egyenesek a lábai, illetve kicsit oldalazva szedi a lábait. Először azt mondták, hogy túl etettük a kutyát és a saját súlyát nem bírja el ezért elgörbült a csontja. Nem kapott annyi kaját és nem is volt túlsúlyos a kutyus, és csak két hét múlva volt összehasonlítási alapja az orvosnak arra, hogy a könyökéhez egyszerűen nem csatlakozott az alkar csontja. Ekkor törték el a csontait és tették a helyére implantátumokkal.

Miért kellett megműteni? Nagyon egyszerű, mert hónapokkal később nem tudott volna felkelni fekvő helyzetből a kutyus. Senki nem gondolta hogy öt műtéttel Ő egy nagyon életvidám kiskutya lesz, akire azt mondták hogy nem fog ásni gödröket, de Ő hála a jó égnek mégis megteszi - még akkor is ha nekünk ez nem tetszik, és többször is szépen kértük ne csinálja :). Figyelünk a megfelelő táplálásra és, hogy porc- izületvédőt kapjon, mert Ő is érzi a hideg és meleg frontokat, ezzel is törekszünk az Ő teljesebb életére. 

Szóval nem akartam megvádolni senkit, csak arra akartam felhívni a figyelmét mindenkinek, hogy elővigyázatosan vásároljunk kutyát, mert a kutya nem játék! Ők is születhetnek rendelleneségekkel mint mi emberek, akár egy díjnyertes sok ezer forintos akár egy "olcsóbb kategóriás" alomból kerül ki.

Legközelebb megírom, hogy Nímáy hogy találkozott egy galambbal és hogy emiatt miért kapott chippet :)

Szép napot,

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény gondolatok törvény t védelem felháborító hitelrontás kutyatenyésztő nímáy Táplálás bernipásztor Nimáy


A bejegyzés trackback címe:

https://nimay.blog.hu/api/trackback/id/tr955101341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása