HTML

HTML doboz

Nímáy és az Ő könyökficama

Vettünk egy kölyök berni pásztor kutyát, az Ő neve Nímáy. 12 hetes korában szembesültünk azzal a ténnyel, hogy genetikai rendellenességgel született. A Mi kis történetünket osztom meg Veletek, hogy tanuljatok az esetünkből, és azért hogy ez mással ne történhessen meg, mert egy kiskutya élete mindennél fontosabb, Nekünk :-)

Friss topikok

  • bilberranch: ITT VÉGE A TÖRTÉNET? most 2013. február.23 van. Hogyan folytatódik? (2013.02.23. 16:42) Nímáy Nímáy Nímáyka...
  • bilberranch: Tisztelt Blog tulajdonos! Nagyon szeretném, ha azt is kiírná, hogy a kutyus kitől származik, mert ... (2013.02.23. 14:46) Tél, hó, jégnasi....
  • Nímáy Gazdája: :-) esetleg az ellenkező oldalon :-) Köszönjük. (2012.01.13. 10:50) A nagy műtét, és ami utána történt.
  • Nímáy Gazdája: Köszönjük szépen. Megírom, hogy mi volt holnap :-) (2011.12.29. 21:25) Utazások

2012.01.12. 10:43 Nímáy Gazdája

A nagy műtét, és ami utána történt.

Hello,

Szerdán reggel elmentünk a kórházba. Állítom Nímáy tudta, hogy ma nem lesz jó napja, mert még az autóba sem akart beszállni. Az úton nem volt semmi gond, a kórházba és amikor bementünk, jól összepisilte a rendelőt.(Ez volt a bosszú!) Még egy lényeges információ, hogy kedd este óta a kiskutya elkezdett sántikálni a bal lábára.

Elvitték, és három után mehettünk érte. Nagyon aggódtam, mert ez egy nagy műtét, és hát a kockázat is magas.
Elmondta a doktor, hogy a sántikálását nem érti, mert "bent" minden rendben volt. Elmondta, hogy elfűrészelte a csontokat, de ez most fájni fog neki mire meggyógyul.

Az első műtétnél...máshogyan megpróbálom elmagyarázni.

Van egy "D" betűnk. A "D" betű kerek-oldala az egyik csont, az egyenes része a másik csont. Először eltörték az egyenes részt, amire nem akkora terhelés került. Na most eltörték a kerek-oldalt amire nagy és állandó a terhelés és még jó nagy közte a rés, mert a két csont helyzete miatt igazodnak egymáshoz. De ha a törött csontok összeérnek az bizony nagyon fájhat mindenkinek. Ezzel a műtéttel egyenesítik ki a csontjait amennyire csak lehet. Kedden megyünk vissza kötözésre, vizsgálatra. 10 nap múlva varrat szedés, ha bőre bírja akkor 2 hét múlva kötése sem lesz - ami most tartó szerepet tölt be .

Aztán annyira alukált szegény, hogy sokáig tartott mire fel tudták kelteni. Alig volt magánál mikor megkaptuk. A hölgyet nem minősíteném, hogy hogyan fogta meg a kutyát mikor kiadta...de egy pofont megérdemelt volna!
Párom olyan közel állt a kórházhoz amennyire lehetett. Betettük, betakartuk de szerintem nem volt magánál. Gondolom abból, hogy amikor az előző műtétjénél megkaptuk mindig panaszkodott, most kábán nézett ki a fejéből és azt sem tudta melyik bolygón van. Szóval remegve (az altató mellékhatása) elindult a párom, én kicsit később mentem haza.

Otthon már jobban volt. Mikor hazaértem már ugatott, járt a kis segge, panaszkodott, tartotta a kezeit. Evett is ivott is, de azért érezhető volt hogy olyan kis kába volt - és kórház szagú :-). Emelgetni kell, és ez Nekem már feladat, mert mégis csak őnagysága már több mint 20 kiló. Az estét végig aludta, de reggel már sírdogált ha lábra állt. Nyüffögött amikor ivott, tartottam a tálat neki. Látszik rajta, hogy ez neki nem tetszik, de hagyja hogy kivigyem, megvárja hogy visszavigyem a házba. De nem jön utánam, sokat fekszik. Szóval most nem egyszerű, főleg hogy nincsenek benne implantátumok, amik tartanának bármit is. Most meg kell várni mire a 2 csont tényleg találkozik és összenő - 4-6 hét!!! Most majd kiderül, hogy mennyit ér az immunerősítő? Kaptunk gyógyszereket, vennem kellett egy digitális hőmérőt...

Kérdés, szerintetek hol kell a kutyának a hőjét mérni?? - aki tudja a helyes választ jöhet hozzánk egy beteglátogatóba :-)

Amint lesznek röntgenek meg fogom mutatni őket.

műtétután.jpg

Szép napot Mindenkinek.

2 komment

Címkék: kórház változások állatorvos nímáy


A bejegyzés trackback címe:

https://nimay.blog.hu/api/trackback/id/tr123539157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsi1212 2012.01.13. 10:47:28

Az biztos h nem ott adjuk a jutalom falatot! :-) esetleg az ellenkező oldalon? :-) jobbulást és kitartást nektek!

Nímáy Gazdája 2012.01.13. 10:50:55

:-)
esetleg az ellenkező oldalon :-)
Köszönjük.
süti beállítások módosítása