HTML

HTML doboz

Nímáy és az Ő könyökficama

Vettünk egy kölyök berni pásztor kutyát, az Ő neve Nímáy. 12 hetes korában szembesültünk azzal a ténnyel, hogy genetikai rendellenességgel született. A Mi kis történetünket osztom meg Veletek, hogy tanuljatok az esetünkből, és azért hogy ez mással ne történhessen meg, mert egy kiskutya élete mindennél fontosabb, Nekünk :-)

Friss topikok

  • bilberranch: ITT VÉGE A TÖRTÉNET? most 2013. február.23 van. Hogyan folytatódik? (2013.02.23. 16:42) Nímáy Nímáy Nímáyka...
  • bilberranch: Tisztelt Blog tulajdonos! Nagyon szeretném, ha azt is kiírná, hogy a kutyus kitől származik, mert ... (2013.02.23. 14:46) Tél, hó, jégnasi....
  • Nímáy Gazdája: :-) esetleg az ellenkező oldalon :-) Köszönjük. (2012.01.13. 10:50) A nagy műtét, és ami utána történt.
  • Nímáy Gazdája: Köszönjük szépen. Megírom, hogy mi volt holnap :-) (2011.12.29. 21:25) Utazások

2011.12.28. 19:58 Nímáy Gazdája

Utazások

Hello,

Remélem mindenkinek jól telt a karácsonya. Nekünk karácsony hetében közölték azt a jó hírt a kórházban, hogy Nímáynak nagyon szépen összeforrtak a csontjai és szépen fejlődik. Nem kellett műteni. Szent este előtt egy nappal, este a gyógytornász Edit is megdicsért minket, hogy Nímáy lábai szépen alakulnak. Megint tanultam új fogásokat és két hét múlva megint megyünk vissza. Marad a napi kát masszás, és a matracozás.

A bejegyzés címe az hogy utazások. Ez fontos, mert szegény Nímáy már most többet utazott mint egy átlagos kutyus egész életében. Eleinte csak állatorvoshoz jártunk, mire megszokta volna már klinikára jártunk, ahol nem a legjobb élmények érték, majd jött a gyógytornász, a hidroterápia...szóval sok sok élmény. Egy időben lehetett látni a kutyuson, hogy ha betettük a kocsiba akkor nem lehetett vele bírni, így kitaláltam, hogy megpróbálok neki pozitív élményeket adni. Értem ezt arra, hogy a kórház egy borzasztó hely lehet neki (elaltatják, kómásan ébred, megnyomkodják, kötözik, varratokat szednek...stb.) megpróbáltunk neki jó élményeket is adni. A szüleimnél jól  érezte magát, a gyógytornásznál kapott juti- falatokat, a kórházba meg imádják a rezidensek is, és hagyni szoktuk hogy megdögönyözzék, ha már kötözést rajta tanulják...Rájöttem arra is, hogy ha műteni kell a kutyust beadom a rezidenseknek a kedvenc subáját, hogyha végre szegényke felébred legyen valami otthoni, valami biztonságot adó.

Mire kell figyelni, ha kutyával utazunk egy kocsiban?

Eleinte arra kell figyelni, hogy a kutya bírja-e az utazást? Nímáy első utazása során összehányta a kocsit, de nem bántottuk - én szencségeltem, de nem okoztunk neki nagyobb traumát. Hosszú utaknál, másfél két óránként meg kell állni, hogy a kutyus elvégezze a dolgát átmozgassa magát, igyon vizet (legyen nálunk víz!). Utána Ő is nyugodtabb lesz.

OIyan kutyáknál akiket kocsiból vágtak ki, nem lehet elvárni hogy ne hányanak, vagy vécézenek be az utazásoknál, ezért kell a türelem. Van egy ügyfelem aki elvitte egyszer a kutyusát egy túrára, és azóta nincsen gond az utazásaikkal.

Ami nagyon fontos még: a puha fekhely, mert a magyar utak nem igen jók. Kell valami olyan játék a kocsiba amivel el lehet terelni a figyelmét a kezdeti lelkesedésről. Nálunk ez egy fadarab, teniszlabda és a kedvenc subája. Amit mi is kaptunk most karácsonyra, az egy olyan póráz, amivel megakadályozható az, hogy a kutya akármilyen úton-módon előre tudjon jönni a vezetői térbe. "Kutya-póráz", hasznos és biztonságos.

12. 30-án még mennünk kell a kórházba kontrollra, ahol meglátjuk, hogy hogyan tovább :-) A táp cseréje bevált, a kutyus nem éhes már annyira, ezért jobb a közérzete és gyönyörű :-))

Nos, összességében jól van a kutyus :-)

Ezúton is kívánunk utólagosan mindenkinek nagyon boldog karácsonyt, de még boldogabb, és egészségben gazdag új esztendőt :-))

Nímáy és Gazdája

2 komment

Címkék: utazás kórház gyógytornász nímáy


A bejegyzés trackback címe:

https://nimay.blog.hu/api/trackback/id/tr453502665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsi1212 2011.12.29. 19:02:10

Sziasztok! Örülök h jobban vagytok, és h jó híreket kaptatok. A 30.a miatt meg szurkolok nektek! Addig is sok puszi! Egy régi barát... :-)

Nímáy Gazdája 2011.12.29. 21:25:56

Köszönjük szépen. Megírom, hogy mi volt holnap :-)
süti beállítások módosítása