HTML

HTML doboz

Nímáy és az Ő könyökficama

Vettünk egy kölyök berni pásztor kutyát, az Ő neve Nímáy. 12 hetes korában szembesültünk azzal a ténnyel, hogy genetikai rendellenességgel született. A Mi kis történetünket osztom meg Veletek, hogy tanuljatok az esetünkből, és azért hogy ez mással ne történhessen meg, mert egy kiskutya élete mindennél fontosabb, Nekünk :-)

Friss topikok

  • bilberranch: ITT VÉGE A TÖRTÉNET? most 2013. február.23 van. Hogyan folytatódik? (2013.02.23. 16:42) Nímáy Nímáy Nímáyka...
  • bilberranch: Tisztelt Blog tulajdonos! Nagyon szeretném, ha azt is kiírná, hogy a kutyus kitől származik, mert ... (2013.02.23. 14:46) Tél, hó, jégnasi....
  • Nímáy Gazdája: :-) esetleg az ellenkező oldalon :-) Köszönjük. (2012.01.13. 10:50) A nagy műtét, és ami utána történt.
  • Nímáy Gazdája: Köszönjük szépen. Megírom, hogy mi volt holnap :-) (2011.12.29. 21:25) Utazások

2012.03.30. 14:17 Nímáy Gazdája

Kötés után...már a kertben.

Hello! 

Igen egy kicsit későn írok, de nagyon sok dolog történt Velünk. 

Nímáy-nak volt egy darab jobblábas kötése 2 hétig. Amit levettek és kivették belőle a varratokat, itt szembesültem azzal, hogy az eddigi legnagyobb vágás ami a kutyán található, kb: 7 cm. Én nagyon megijedtem amikor megláttam a kis lábát, mert olyan kis satnya volt, és ijesztően vékony. Ez lehetett azért mert a műtét előtt leborotválták a lábát. Aztán doktor úr megvizsgálta, és nem tűnt úgy mintha valami gond lenne, de azonnal el kellett kezdeni a tornásztatást, és emiatt aznap délután már el is mentünk Tappancs terápiára Edithez.

Edit átmasszírozta, de Nímáy már kezdi érezni az erejét, és nem hagyta magát könnyen - gondolom érzékeny is volt a lába. A lapockája a kötés miatt nem áll jó helyen, a nyakánál sok a csomó amit ki kell masszírozni és nyújtani kell a kis tappancsát, hogy erősödjön. Szóval napjában 3 és 5 alkalommal ülök a földön, Nímáy a lábaim között és dolgozunk. Hétfőn úgy volt hogy megyünk kontrollra, de ezt átettük más napra. :( Kiderült, hogy Nímáynak meg kellett volna kapnia a kötelező veszettség elleni oltását 14 hetes korában, de a sok sok műtét miatt ez el lett felejtve. Az állatorvos mondta, hogy most ne zavarjunk bele a gyógyulásba, majd a következő kontrollon fogja megkapni. Annyit meg nincsen kutyák és emberek közelében, hogy bárkit is megharapjon. 

Edit dolgozik.jpg

Itt a jó idő és hát jönnek a kullancsok, ami viszont nagyon nagy gondot jelent Nekünk! A kertben hála a jó égnek, nincsenek, de a kérdés nálunk ennél egy ici-picit bonyolultabb. Mert ha kullancs és bolha elleni cseppet teszek rá, az le fog jönni a hidroterápián, amint felázik a bőre - holnap fogjuk vinni. Ez a kullancs elleni nyakörvre is igaz, mert hiába fogom levenni amikor vízbe kerül, egy hét mire újra ki fogja fejteni a hatását amikor visszakerül rá a nyakörv. Szóval melyik kezembe harapjak? Ne vigyem hidroterápiára de akkor nem fognak erősödni a lábai és az izmai vagy ne vigyem ki a kertből, és nem fogom tudni rákényszeríteni, hogy szocializálódjon a többi kutyával és legyen végre kutya?

Már pedig most már jó lenne, ha Ő is kutyának érezné magát, mert lassan de biztosan ki fogjuk költöztetni a kertbe. Kutyának kertben a helye, és legyen előtte mindig víz!!! Szóval masszírozás, minél több időt kint tölt, de az esték még "édes hármasban" telnek bent. Nímáy megint sokat ugat álmában, meg fut, tegnap csak a babzsák volt neki útban, amit először a fejével, majd a kezével próbált arrébb tenni, majd inkább nekidőlt és elaludt. :-)

Imádom, hogy bent van, és hogy tudunk rá figyelni, de neki tényleg kint van a helye, és a dolga hogy vigyázzon a területére na meg ránk. Mi nagyon régen voltunk ketten a párommal mondjuk moziban. Mert vagy valamelyikünk otthon volt, vagy nem lehetett egyedül hagyni, vagy gyógyszert időben kellett adni neki...szóval tényleg rengeteg dolog miatt a kutya lett a központ az életünkben, és már vágyunk arra hogy csak ketten legyünk, és mehessünk erre-arra. Úgyhogy Nímáy amint reggel is 10 fok lesz, ki fog kerülni végleg a kertbe. Remélem hogy be fog majd költözni a házába, és nem fog minket utálni, mert nem engedjük be. Mert bizony hisztizni azt tud. Feláll az ajtóhoz és ugat, vakarja a falat, sírdogál, de fél szemmel azt lesi hogy nézem-e...szóval próbál hatni rám, de Ő mégis csak egy közel 30 kilós kutya, aki ha már most nekem jön játékiból, is megérzem.

Én állítom hogy Nímáy nincs tisztában azzal, hogy mekkora és milyen ereje van. 

Holnap beszámolok a hidroterápiás élményekről. Elöljáróban csak annyit, hogy már voltunk egyszer, mikor még kicsi volt, és lelkesen bepisilt a vízbe, majd kiugrott a bőréből amikor megszárítottuk a szőrét hajszárítóval. Azóta mi betettük már a kádba, ahol egy lépést sem tett a vízben csak bele lefetyelt, és a hajszárítónak a hangjához meg én hozzászoktattam, remélem hogy azzal nem lesz gond. Jutifalatnak visszük a virslit, aztán meglátjuk mi lesz.

Szép napot Mindenkinek.  

Editnél kicsi.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kutya kórház otthon kullancs változások gyógytornász Nímáy bernipásztor tappancsterápia


A bejegyzés trackback címe:

https://nimay.blog.hu/api/trackback/id/tr324350099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása