HTML

HTML doboz

Nímáy és az Ő könyökficama

Vettünk egy kölyök berni pásztor kutyát, az Ő neve Nímáy. 12 hetes korában szembesültünk azzal a ténnyel, hogy genetikai rendellenességgel született. A Mi kis történetünket osztom meg Veletek, hogy tanuljatok az esetünkből, és azért hogy ez mással ne történhessen meg, mert egy kiskutya élete mindennél fontosabb, Nekünk :-)

Friss topikok

  • bilberranch: ITT VÉGE A TÖRTÉNET? most 2013. február.23 van. Hogyan folytatódik? (2013.02.23. 16:42) Nímáy Nímáy Nímáyka...
  • bilberranch: Tisztelt Blog tulajdonos! Nagyon szeretném, ha azt is kiírná, hogy a kutyus kitől származik, mert ... (2013.02.23. 14:46) Tél, hó, jégnasi....
  • Nímáy Gazdája: :-) esetleg az ellenkező oldalon :-) Köszönjük. (2012.01.13. 10:50) A nagy műtét, és ami utána történt.
  • Nímáy Gazdája: Köszönjük szépen. Megírom, hogy mi volt holnap :-) (2011.12.29. 21:25) Utazások

2012.08.25. 12:51 Nímáy Gazdája

A törvény és az oltás...

Hello Mindenki!

Nímáy jól van, bár borzasztó hogy elkezdett finnyás lenni a kajára. Először csak akkor evett amikor mi is ott álltunk vele. Majd rájöttem, hogy Őnagysága megunta az egy éve alatt evett tápot, és igazán elkezdett kíváncsi lenni a más ételek felé. Így kevertünk a kajájához mindenféle földi jót - levest, tésztát, szaftot, gyümölcsöt. Egy ideig ment is, de utána már nem lehetett becsapni, és új tápra váltottunk. Azt néha megeszi, néha nem. Gondolom neki is melege van, és Ő is kevesebbet eszik, de hát ha muszáj akkor muszáj ennie neki is. Vettünk konzervet, és mostanában habzsolva eszik meg mindent amit elé teszünk. Hát igen, Ő Nímáy - a gurman :))

Ma elvittük egy általános állatorvosi rendelőbe, ahová még eleinte vittük, mert hát izé...hogy is fogalmazzak: kisebb gondunk is nagyobb volt annál, hogy Nímáy megkapja a kötelező, éves veszettség elleni oltását. 14 hetesen kellett volna megkapnia, de éppen akkor mind a két könyökét eltörték, szóval kimaradt ez a fajta kötelezettségünk. De ma pótoltuk! A következőt mondta a doktornő: - Hát igen, ez kimaradt, de ha ellenőrzésre kerül a sor, akkor senkit nem fogja érdekelni, hogy a kutyának milyen műtétei voltak, hanem csak az hogy az éves oltása meglegyen. Most megkapja az elsőt és két hét múlva jöjjenek vissza az aktuális oltás miatt. 

Mit tudunk tenni? Természetesen vissza fogjuk vinni, de én csak arra vagyok kíváncsi - de komolyan! - hogy vajon minket ki és mikor fog ellenőrizni?? Ahol mi élünk, minden portán lakik egy kutyus, néhol bizony kettő is. Kik fogják ellenőrizni a kutyák papírjait? Mikor - mert ha mondjuk dolgozunk mindannyian akkor mi lesz beírva? És mik lesznek azokkal a portán élő kutyákkal, ahol alig van pénz és a kutya még sosem látott állatorvost? Ki lesznek dobva, vagy elfogják altatni a kutyákat - megjegyzem az is pénzbe kerül! - mert a bírságot sem tudják majd kifizetni? Ezer kérdésem lenne egy olyan emberhez, aki ezt a törvényt megfogalmazta.

Semmi bajom nincs azzal, hogy a kutyákat és macskákat valamilyen rendszerbe kell tenni, ezért tartom jónak a chip-elést. Legyen, de kérem szépen a törvény szerint nem lehet egy chip 3.500,-nál  nem lehet drágább! Viszont, még fizetni kell a regisztrációért, azért mert a kutyád bőre alá beteszik, és pikk pakk már 7.500,-nál tartunk. Hogy is van ez? Csak engem zavar, akinek a kutyája értéke közel felér egy kocsi árával? Most komolyan, miért nem gondoltak a drágalátos törvényhozók a szegény vagy éppen kisnyugdíjasokra? Szóval kiváncsian várom mi lesz januártól, és arra is hogy hányszor fogják ellenőrizni a papirjait Nímáynak! 

Egy kis poén: Nímáy lefejelt. Ő meg sem érezte és rohant tovább én meg csillagokat láttam percekig, és még hupli is van a fejemen. Másnap meséltem egy barátnőmnek hogy a kutyánk lefejelt, erre kiröhögött. Olyan hülyén hangzik nem? De. Nem baj... :-)

2012-07-08 18.27.38.jpg

Szép napot Mindenkinek, és minden kutyus előtt legyen friss víz!!! (nagyon meleg van még mindig!)

Szólj hozzá!

Címkék: vélemény kutya kezdetek törvény chip oltás kert otthon szokások változások állatorvos veszettség elleni eukanuba nímáy Táplálás bernipásztor


A bejegyzés trackback címe:

https://nimay.blog.hu/api/trackback/id/tr414731076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása