HTML

HTML doboz

Nímáy és az Ő könyökficama

Vettünk egy kölyök berni pásztor kutyát, az Ő neve Nímáy. 12 hetes korában szembesültünk azzal a ténnyel, hogy genetikai rendellenességgel született. A Mi kis történetünket osztom meg Veletek, hogy tanuljatok az esetünkből, és azért hogy ez mással ne történhessen meg, mert egy kiskutya élete mindennél fontosabb, Nekünk :-)

Friss topikok

  • bilberranch: ITT VÉGE A TÖRTÉNET? most 2013. február.23 van. Hogyan folytatódik? (2013.02.23. 16:42) Nímáy Nímáy Nímáyka...
  • bilberranch: Tisztelt Blog tulajdonos! Nagyon szeretném, ha azt is kiírná, hogy a kutyus kitől származik, mert ... (2013.02.23. 14:46) Tél, hó, jégnasi....
  • Nímáy Gazdája: :-) esetleg az ellenkező oldalon :-) Köszönjük. (2012.01.13. 10:50) A nagy műtét, és ami utána történt.
  • Nímáy Gazdája: Köszönjük szépen. Megírom, hogy mi volt holnap :-) (2011.12.29. 21:25) Utazások

2015.07.11. 14:25 Nímáy Gazdája

2015. Július

Sziasztok!

Kissé elmaradtam Nímáy életének bemutatásával, ezért elnézéseteket kérem.img_20150509_180133.jpg

Nos, jelentem Nímáy 2015.07.20-án betölti a negyedik életévét. Most is itt fekszik a napágytól nem messze, és a kálciumos csontjának darabját rágicsálja lelkesen. Jól van. 

Napokban otthon kellett maradnom és sikerült megfigyelnem, hogy a postás ez egyik kedvence. Meghallja a másik utcában a motor hangot és le föl futkos a kertben addig amig a postás nem ér a kapuhoz. Aztán áll és leng a farka, postás nyomneki egy "szia kutyuy" és tovább megy. Nímáy elégedetten ballag vissza az árnyékba, és huppan le. 

Viszont némi változas van, mert a régi gyógyszere - ami táplálék kiegészitő - már nem hatott valami jól így azt három év után lecseréltük egy jobb összetételű "gyógyszerre". Reggel este 2-2db, és nem annyira sántit. Ezt úgy vettem ésrre, hogy többet feküdt, este mikor hívtam meggondolta, hogy felálljon-e vagy sem. Beszéltem a kereskedővel, akinél szoktunk vásárolni és ő nézett utána. Nagyon sokat segített. Miért biztam a kereskedőben? Mert ért ahhoz amivel foglalkozik, és lelkén viseli a mi kutyusunk sorsát is!

Kálciumos lábszárcsontról hallotatom már? Na azt úgy készitik hogy a lábszár csontokat kálciumos vízbe teszik jó pár napra. Ez bele megy a csontokba, a velőbe. Nímáynak meg erre nagy szüksége van. Amire figyelni kell az az, hogy amikor oda van adva a kutyusnak, legyen alatta valami puha szönyeg (bármi) mert ha leejti akkor sem riadjon meg. Különben sosem fogja megenni...Nimaynak ez fél év melójába került elrágcsálnia...sok sok gödröt hagyva maga után ;-) 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://nimay.blog.hu/api/trackback/id/tr507618026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása