HTML

HTML doboz

Nímáy és az Ő könyökficama

Vettünk egy kölyök berni pásztor kutyát, az Ő neve Nímáy. 12 hetes korában szembesültünk azzal a ténnyel, hogy genetikai rendellenességgel született. A Mi kis történetünket osztom meg Veletek, hogy tanuljatok az esetünkből, és azért hogy ez mással ne történhessen meg, mert egy kiskutya élete mindennél fontosabb, Nekünk :-)

Friss topikok

  • bilberranch: ITT VÉGE A TÖRTÉNET? most 2013. február.23 van. Hogyan folytatódik? (2013.02.23. 16:42) Nímáy Nímáy Nímáyka...
  • bilberranch: Tisztelt Blog tulajdonos! Nagyon szeretném, ha azt is kiírná, hogy a kutyus kitől származik, mert ... (2013.02.23. 14:46) Tél, hó, jégnasi....
  • Nímáy Gazdája: :-) esetleg az ellenkező oldalon :-) Köszönjük. (2012.01.13. 10:50) A nagy műtét, és ami utána történt.
  • Nímáy Gazdája: Köszönjük szépen. Megírom, hogy mi volt holnap :-) (2011.12.29. 21:25) Utazások

2012.07.11. 09:36 Nímáy Gazdája

Kert és takarítás a házban.

Hello Mindenkinek!

Nímáynak a lábából kivették a varratokat, de azért otthon még egy szálat én szedtem ki belőle, mert nagyon dolgozott rajta. Pénteken már kint aludt, szombaton reggel a párom felkeltett, hogy reggelizzünk meg. Megbeszéltük a reggeli alatt, hogy akkor ma van a napja annak hogy nagyon alaposan, mondjuk úgy hogy "tavaszi" nagytakarítást csinálunk. Kezdtük a most még dolgozó szobával, ami majd leendő gyerekszoba lesz a jövőben. A szekrényekből kipakoltunk, eltoltuk a falaktól, ahol szembesültünk a ház túlszigetelési problémával ami penészt okozott. Szavó, szekrények kívül-belül kitakarítása, eltolása egy másik falra. Szekrények a helyén porszívózás, felmosás, visszapakolás a szekrényekben - vagy 3 zsák cuccot vágtam ki a lakásból. A hálószobánkban szintén porszívózás, felmosás, ágynemű csere, portörölgetés.

Nappaliban sarkalatos gondot jelentet a szőnyeg. Nímáy kedvenc helye. Nagyon sokat hempergett ott, aludt, feküdt, evett...persze csak akkor amikor nem láttam. Szőnyeg nagyon nehéz volt nekem, így oldalra állítottuk és úgy próbáltuk kirázni belőle mindent. Ötször biztosan át lett porszívózva. Az a szőnyeg bekerült a dolgozóba, de a nappali olyan kis egyszerűnek tűnt, úgy hogy elmentünk és vettünk egyet a Diegóba. Nem akarom mondani, hogy természetesen a vásárlás után egy héttel a szőnyegünk csak 15%-kal volt olcsóbb, mint amikor megvettük! 

Este 20h-ra végeztünk is a javával. A konyha még ne lett kész, de ami késik az jön :-) 

Nímáy azóta azt játssza, hogy bejön, és amikor rászólók, hogy "kifelé!" fejvesztve menekül. Tudja, hogy a lakás már nem az Ő játszótere. Minden reggel belopakodik, és én minden reggel kiküldöm de neki ez egy játék. Mint az is hogy nem enged be a házba, és forog pörög, ugrándozik.

Tegnap este becsuktam az autót és hozta a játékát. Odanyomta a combomhoz, hogy játszunk. Természetesen játszottam vele, de ez nem hiszem, hogy szimpatikus lehetett a szomszédoknak. Ugyanis Nímáy hozza a kerek alakú játékát, Ő húzza az egyik oldalról én a másikról, és Ő morog. Ez este a sötétben érdekes lehetett, de jól elvoltam vele. Ma megint megyünk úszni. 

Nímáy kint alszik, minden reggel van egy madár aki befészkelt a terasz lámpa tetejére. És akárhányszor meglátja Nímáyt el kezd kerregni. Ettől mi felébredünk, Nímáy meg elmegy...ma ha jól hallottam akkor kikeltek a kis madarak így már csipogott a fészek...tele vagyunk állatokkal. Madár a lámpán, kutya a kertben, légy a lakásban, gyíkok a kertben...és még sorolhatnám. 

Mára ennyi fért bele :-)

Szép napot.

Szólj hozzá!

Címkék: kutya gondolatok kert otthon változások nímáy bernipásztor


A bejegyzés trackback címe:

https://nimay.blog.hu/api/trackback/id/tr134643972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása