HTML

HTML doboz

Nímáy és az Ő könyökficama

Vettünk egy kölyök berni pásztor kutyát, az Ő neve Nímáy. 12 hetes korában szembesültünk azzal a ténnyel, hogy genetikai rendellenességgel született. A Mi kis történetünket osztom meg Veletek, hogy tanuljatok az esetünkből, és azért hogy ez mással ne történhessen meg, mert egy kiskutya élete mindennél fontosabb, Nekünk :-)

Friss topikok

  • bilberranch: ITT VÉGE A TÖRTÉNET? most 2013. február.23 van. Hogyan folytatódik? (2013.02.23. 16:42) Nímáy Nímáy Nímáyka...
  • bilberranch: Tisztelt Blog tulajdonos! Nagyon szeretném, ha azt is kiírná, hogy a kutyus kitől származik, mert ... (2013.02.23. 14:46) Tél, hó, jégnasi....
  • Nímáy Gazdája: :-) esetleg az ellenkező oldalon :-) Köszönjük. (2012.01.13. 10:50) A nagy műtét, és ami utána történt.
  • Nímáy Gazdája: Köszönjük szépen. Megírom, hogy mi volt holnap :-) (2011.12.29. 21:25) Utazások

2012.03.09. 12:13 Nímáy Gazdája

Hétfőn műtét...TappancsTerápia

Hello, 

Nímáy köszöni jól van. Rengeteget rohangál a kertben, megyünk vele sétálni, szokott a kert közepén háton napozni. 

Ami nagyon jót tesz neki a napfény és a D-vitamin. :-) 

Új gondok léptek fel. Nímáy már éjszakánként nem lopakodik fel az ágyunkba. Ehhez, minden este rá kellett szólni, hogy menjen le. A párom hamarabb ébredt meg, éberebben alszik mint én. Nímáy így a babzsák és az ágy között szokta befészkelni magát. Felfogta azt, hogyha jó idő van Neki ki kell mennie, de ez nem mindig tetszik neki. Rájött továbbá arra is hogy hogyan tudja kinyitni az ajtót. Feláll, ránehezedik a kilincsre, és tádám bent is van. Olyan büszkén forog amikor beér, de arra a mondatomra lecsapja magát a földre: Mit csinálsz? 

Nímáy ásni is szokott. Ez normális egy berni pásztor kutyusnál, de egy olyan berni pásztor kutyus akinek vele született könyökficama van. A kis huncut ás, de csak bosszúból ha elmegyünk otthonról. Vagyis eleinte hisztizett, és sokat sírdogált a szomszédaim legnagyobb örömére :-) aztán ugatott, majd felásta a kertet. Mi visszapakoljuk a lyukba a földet és köveket. Ennek az egyik szemem örül, a másik nem. Örülök, mert képes ásni, vagyis tudja használni a lábait. Nem örülök, mert lyukas a kertünk. 

Tappancs Terápia. Nos, járunk Edithez, és masszírozva van majdnem minden nap. A párom elviszi sétálni, dombra már fel megy, lépcsőre is, de nem hajlandó lejönni. Gondolom azért még benne van, hogy szilveszterkor sikerült lepotyognia a lépcsőn, egy vendégségben. Edit már nem tud akkora spárgába ülni hogy átérje a kutyust, így már át kell lépnie a hátsó lábainál. Hát 16 kilósan találkoztak először, most meg Nímáy túl lépte a 25 kilós súlyt. Sokat nevetünk a kezelésen, mert Nímáy mindig olyan kis fájó-hisztis hangokat ad ki, mikor még alig van hozzáérve. Sok mindent tanultunk róla és tőle is. Érdekes, hogyha megsimogatom a kutyust, olyan vigyázóan keresi a kezem a kis dudorokat, az elváltozásokat. Ráállt a kezem. és Nímáy is tudja hogyha odabújik hozzám akkor kap egy kis masszírt is :D. Illetve múltkor Edit mutatta, hogy hogyan lehet a koordinációs képességét javítani. Párom rendszeresen játssza a kutyussal. Megfogja az egyik hátsó lábát, és megemeli; Nímáy meg rögtön reagál, és 3 lábon lépked, majd le akarja szedni a párom kezeit 4-dik lábáról. Megismételjük a másik lábán is. Vicces, de tényleg jobban bírja a strapát. Szoktunk a kertben játszani, és megtanulta azt is hogy hogyan kell húzni, körbe menni, elfutni előlünk, cselezni, ezt hónapokkal ezelőtt én nem hittem volna, de most mégis kint van és futkos és ás, és jól van. 

De az öröm az ürömben, hogy hétfőn műteni fogják a jobb lábát!!! A bal lába rendbe jött, de még össze kell forrnia a csontjainak. Kicsit aggódom, és ami azt illetni nagyon féltem, de reméljük ez lesz az utolsó műtétjei egyike. Azért írtam, hogy műtétjei, mert fog kapni implantátumokat, és azt még ki kell venni. Látszik a lábán az is, hogy ha ül, olyan balettosan tartja a lábait, és neki kényelmesebb az X-ben állás is. Annyira elfordult a csontja, hogy tudom hogy jót teszünk vele, a műtéttel - ezzel nyugtatom magamat. 

Hétfőn írok, hogy mi történt, de drukkoljon mindenki a kiskutyának :-)

2011-12-09 19.26.29.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kutya alvás kórház gondolatok kanapé állatorvos gyógytornász Kontroll Nímáy bernipásztor tappancsterápia


A bejegyzés trackback címe:

https://nimay.blog.hu/api/trackback/id/tr64299472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása