HTML

HTML doboz

Nímáy és az Ő könyökficama

Vettünk egy kölyök berni pásztor kutyát, az Ő neve Nímáy. 12 hetes korában szembesültünk azzal a ténnyel, hogy genetikai rendellenességgel született. A Mi kis történetünket osztom meg Veletek, hogy tanuljatok az esetünkből, és azért hogy ez mással ne történhessen meg, mert egy kiskutya élete mindennél fontosabb, Nekünk :-)

Friss topikok

  • bilberranch: ITT VÉGE A TÖRTÉNET? most 2013. február.23 van. Hogyan folytatódik? (2013.02.23. 16:42) Nímáy Nímáy Nímáyka...
  • bilberranch: Tisztelt Blog tulajdonos! Nagyon szeretném, ha azt is kiírná, hogy a kutyus kitől származik, mert ... (2013.02.23. 14:46) Tél, hó, jégnasi....
  • Nímáy Gazdája: :-) esetleg az ellenkező oldalon :-) Köszönjük. (2012.01.13. 10:50) A nagy műtét, és ami utána történt.
  • Nímáy Gazdája: Köszönjük szépen. Megírom, hogy mi volt holnap :-) (2011.12.29. 21:25) Utazások

2012.01.07. 17:06 Nímáy Gazdája

Kanapé...avagy hogyan ronthatod el a kutyádat?

Hello,

A kanapé egy kényes kérdés volt minden egyes kutyánknál. A gyerekkoromban lévő német-juhász kutyusok sajnos Pesten nőttek fel, így nem volt kérdés hogy lakásba lettek tartva. A kanapé már ott egy kényes kérdésnek számított. Vagy én voltam rajta, vagy letúrtak róla, mert egy kutyának mindig kell a hely hogy elférhessen. :-)

Buddha nem volt a házban, és mindig elmondtam neki - leginkább magamnak - ha mégis bekéreckedett, hogy "Te kint laksz közel 120négyzetméteren, én meg nem, úgyhogy menjél ki!" Tudod olyan szomorúan nézni hogy kezdtem azt hinni, hogy érti de inkább csak megsértődött. Nála nem volt kérdés, hogy a kanapé tabu! Nos, Nímáy-al is ez lenne a helyzet ha nem lenne gond a lábaival - mint tudjuk!- és nem élne bent a házban.

Eleinte a gipszei miatt nem tudott felmenni. De mióta nincsen rajta gipsz és köszöni szépen jól van, ez kardinális gondot jelent otthon. Már nem is emlékszem pontosan hogy hogyan keveredett fel először, de azóta napi program lett a kanapén alvás. Azt megtanulta, hogy ha nincsen senki ott akkor nem mehet fel. Egyszer átugrott mint aki jól végezte dolgát, én meg a szűrénél fogva szedtem le, azóta nem mászik fel rá. De Nímáy nem hülye, tudja hogy a hálószobai ágy tabu, de azt is tudja, hogy a nappali kanapé jó buli. Annyi gond van még a helyzettel, hogy most "csak" 20 kiló - ahogyan a doktor úr is megjegyezte "soványka"- de 40 kiló lesz, most csak a kanapé felét foglalja el. Bízom abban, hogy a kanapénknál csak a matraca a kényelmesebb és így idővel kompromisszumra leszünk képesek. A másik apró tény a kutyusról, hogy felmenni feltud a kényelmes kanapéra, de mióta lepotyogott a lépcsőn, azóta nem mer leugrani, így le kell vennünk. Mint mondottam volt a kutyus 20 kiló...én 52!

Elrontottuk? El. Annak rendje és módja szerint. Leszoktathatjuk? Bízunk benne, mert más esélyünk nincsen.

Itt a bizonyíték :-)
kanapén.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: otthon kanapé nímáy


A bejegyzés trackback címe:

https://nimay.blog.hu/api/trackback/id/tr893526658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása