HTML

HTML doboz

Nímáy és az Ő könyökficama

Vettünk egy kölyök berni pásztor kutyát, az Ő neve Nímáy. 12 hetes korában szembesültünk azzal a ténnyel, hogy genetikai rendellenességgel született. A Mi kis történetünket osztom meg Veletek, hogy tanuljatok az esetünkből, és azért hogy ez mással ne történhessen meg, mert egy kiskutya élete mindennél fontosabb, Nekünk :-)

Friss topikok

  • bilberranch: ITT VÉGE A TÖRTÉNET? most 2013. február.23 van. Hogyan folytatódik? (2013.02.23. 16:42) Nímáy Nímáy Nímáyka...
  • bilberranch: Tisztelt Blog tulajdonos! Nagyon szeretném, ha azt is kiírná, hogy a kutyus kitől származik, mert ... (2013.02.23. 14:46) Tél, hó, jégnasi....
  • Nímáy Gazdája: :-) esetleg az ellenkező oldalon :-) Köszönjük. (2012.01.13. 10:50) A nagy műtét, és ami utána történt.
  • Nímáy Gazdája: Köszönjük szépen. Megírom, hogy mi volt holnap :-) (2011.12.29. 21:25) Utazások

2012.05.01. 12:45 Nímáy Gazdája

Háló? Nem akadály...

Hello, 

Ma úgy döntöttem, hogy világgá kürtölöm a blogomat. A törvény értelmében ha vissza vinnénk a kutyát a vételi árát vissza kellene hogy kapjuk, de kérdem én a 30.000,-os kutyus a mostani közel fél milliós kezelés költségét ki fizeti ki? Mit érek 30.000,-tal? A benzinről, a gyógytornáról és a hidroterápiáról nem is beszélek...szóval megkérek mindenkit segítsen hírét vinnünk, mert ha az alomból ahol kilencen születtek, csak 3 maradt életben, és mondjuk abból csak mi vagyunk annyira észnél, hogy ivartalanítani fogjuk a kutyust, nagyon sok beteg kiskutya születhet még. Ez meg nem csak a családoknak nem lenne jó, hanem országos szinten okozhat gondot.  Én hiszem azt hogy ha az elején észnél vagyunk és figyelünk a dolgokra, akkor meg lehet állítani a gondot, és sok sok pénztárca menekülhet meg a sok százezer forintnyi kiadástól. 

Valamelyik találkozásunkról mesélte az állatorvosunk, hogy a közhiedelemmel ellentétben a berni kutyák már nem 8-10 évet élnek - átlagosan, hanem 6-7 évet. Nímáy egy életerős, okos, és élni akaró kutyus, és tényleg nem szeretném, hogy amit Mi Vele végig csináltunk, másnak is végig kelljen. 

A mai napon elkezdtük Nímáy-t visszaszoktatni a kertbe. Egész nap kint szerettük volna hogy legyen. Nem tetszett neki, mert állandóan ugatott ha leültem a kanapéra. Egyik pillanatban a kutyus egyszer csak átlépett a szúnyoghálós ajtón és mint aki jól végezte dolgát lefeküdt a szőnyegre. Nem röhögtem...én? soha :D 

Szép napot Mindenkinek :-)

Nímáyal_1.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: gondolatok otthon védelem kanapé állatorvos Nímáy bernipásztor


A bejegyzés trackback címe:

https://nimay.blog.hu/api/trackback/id/tr254482105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása