HTML

HTML doboz

Nímáy és az Ő könyökficama

Vettünk egy kölyök berni pásztor kutyát, az Ő neve Nímáy. 12 hetes korában szembesültünk azzal a ténnyel, hogy genetikai rendellenességgel született. A Mi kis történetünket osztom meg Veletek, hogy tanuljatok az esetünkből, és azért hogy ez mással ne történhessen meg, mert egy kiskutya élete mindennél fontosabb, Nekünk :-)

Friss topikok

  • bilberranch: ITT VÉGE A TÖRTÉNET? most 2013. február.23 van. Hogyan folytatódik? (2013.02.23. 16:42) Nímáy Nímáy Nímáyka...
  • bilberranch: Tisztelt Blog tulajdonos! Nagyon szeretném, ha azt is kiírná, hogy a kutyus kitől származik, mert ... (2013.02.23. 14:46) Tél, hó, jégnasi....
  • Nímáy Gazdája: :-) esetleg az ellenkező oldalon :-) Köszönjük. (2012.01.13. 10:50) A nagy műtét, és ami utána történt.
  • Nímáy Gazdája: Köszönjük szépen. Megírom, hogy mi volt holnap :-) (2011.12.29. 21:25) Utazások

2012.01.05. 11:58 Nímáy Gazdája

Gondolatok

Hello,

Ma az jutott eszembe, hogy Nímáy életének mi is az értelme? Hiszen ahogyan sokan mondták, "van ennek értelme hiszen Ő csak egy kutya!"

Nos azt hiszem tudom a választ.

Egyrészt minket hozott össze, a családommal és a barátaimmal. A barátaim többet vannak nálunk, és kutyáznak, a családomtól meg mertem segítséget kérni, így közelebb keltünk egymáshoz. Furcsa volt azt mondani, hogy segítsetek, az meg határozottan meglepett, hogy segítettek. Mindig segítettek, de kutya ügyben egy kicsit féltem a reakcióktól. Mert mégis emelni kellett, figyelni a táplálékra, ügyelni sok mindenre. Azóta Nímáy imád ott lenni, és nyugodt szívvel merem én is ott hagyni.

Másodszor sokkal jobban figyelek a környezetemre. Értem ezt, hogy jobban osztom be az időmet, jobban figyelem az emberek reakcióit ha a kutyámról beszélek. Nagyon nehéz nem beszélni arról, ami nap mint nap befolyásolja az életemet, és így emiatt, nagyon sok emberrel meg is változott a kapcsolatom. Sokan bolondnak tartanak, sokan szánalmasnak mert életben tartunk egy ilyen "állapotú" kutyát. Igen a kutyust, aki minden reggel örül nekünk, aki nap mint nap emlékeztet arra, hogy jó döntést hoztunk, hogy esélyt kapott a legjobb minőségű élethez. Én hiszek abban, hogy amit adunk azt egyszer vissza fogjuk kapni. Igen ennek van ára, időben és pénzben is mérhető de megéri, ha Ő egészséges és kiegyensúlyozott kutyus lesz.

Harmadszor nagyon nagy toleranciára nevel. Lehet hogy a következő mondat kiveri a biztosítékot, de mégis így gondolom: ha egy gyerek donga lábbal születik elveszed az életét, vagy segítesz rajta? Igen tudom, hogy ez nem ugyanaz, de mégis hasonló, és gyerekek műtétjét a TB fizeti, a kutyusét nem. Mint ahogyan a kutyus gyógytornászát sem, és a hidroterápiát sem, mert a gyógyszereket és még többet is eszik, de legalább szobatiszta. Minden "rosszban" van valami jó :-)

Nos, egy szó mint száz, remélem egyszer megmutathatom az utat amin keresztül megyünk, és bebizonyíthatom hogy márpedig megéri -!!!!- még akkor is ha Ő csak egy berni-pásztor kutyus, aki Nímáy névre hallgat.

Szép napot!

Szólj hozzá!

Címkék: gondolatok Nímáy


A bejegyzés trackback címe:

https://nimay.blog.hu/api/trackback/id/tr583521377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása